Asiatisk sallad med nötkött

Fräscht, syrligt, salt och sött! Ingefära, chili och koriander ger en exotisk fläkt till grillad
ytterfilé. Cosmopolitansallat och rostade cashewnötter ger garanterad krispighet.

200 g Black Angus eller marmorerad ytterfilé
Salt
Svartpeppar
1 Cosmopolitansallat
1 röd chili
1/2 kruka koriander
Några kvistar vattenkrasse
125 g Bellaverde eller tunn minisparris
1 vitlöksklyfta
2 morötter
Ennäve rostade, saltade cashewnötter
Några matskedar sesamfröolja

Sås:

4 msk sesamfröolja
2 msk soja
2 msk limesaft
1 msk riven ingefära
2 tsk kokossocker

Pensla stekarna lätt med sesamfröolja, salta och peppra på båda sidorna. Grilla ränder på stekarna på grillen eller i en grillpanna och stek cirka 2 minuter på båda sidorna. Köttet får vara klart rosafärgat på insidan. Låt stekarna svalna och skiva dem mycket tunt.

Skiva salladen i strimlor. Skiva chilin. Hetta upp lite sesamfröolja i en panna, krossa vitlöken i oljan och stek Bellaverde några minuter i oljan.

Gör såsen genom att riva en bit ingefära och blanda med alla ingredienser till såsen.

Gör salladen på ett serveringsfat eller direkt på tallrikarna genom att lägga salladsstrimlorna och örterna i botten och köttskivorna, Bellaverde och chilistrimlorna ovanpå salladen. Garnera portionerna med vattenkrasse och ringla över såsen.

Facebookpinteresttwitter

Denna webbplats använder kakor. Om du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close