Fetasallad med bär

Fetasalladen får en härligt somrig twist av färska bär och nektariner. Den oförglömliga smakkombinationen kröns med vaniljvinägrett, mynta och rostade mandlar. Cosmopolitansallaten ger portionen naturlig krispighet och friskhet. Detta recept gör du flera gånger!

Fetasallad:

1 Cosmopolitansallat
400 g fetaost
2–3 nektariner
2 dl blåbär
Ennäve jordgubbar
1/2 kruka myntablad
1 dl rostade mandlar

Garnera med skott.

Vaniljvinägrettsås:

2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
1 tsk honung
1 vaniljstång
En nypa salt
Ett varv svartpeppar

Börja med vaniljvinägrettsåsen. Mät upp ättika, olivolja och honung i en skål. Rör om. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Krydda såsen med vaniljfrön, salt och peppar.

Plocka bladen ur cosmopolitansallaten och lägg upp dem på ett serveringsfat. Skär de sköljda nektarinerna i klyftor, halvera jordgubbarna och mandlarna. Lägg smulad fetaost, blåbär, jordgubbshalvor och nektarinklyftor på ett blad cosmopolitansallat. Garnera portionen med halverade och rostade mandlar och myntablad samt med skott. Ringla över vaniljvinägrettsås.

Facebookpinteresttwitter

Denna webbplats använder kakor. Om du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close