Mozzarellasallad

Ta den klassiska italienska mozzarellasalladen till en ny nivå med hemlagad pesto, färska ärtor och citruskrutonger. Krön det hela med honungslen citronsås.

Mozzarellasallad:

1 Cosmopolitansallat
3 st. buffalomozzarella
1/2 dl pesto
1 dl soltorkade tomater
1 näve ärtskott
2 dl färska ärtor

Basilikablad till garnering. Till detta pesto och citruskrutonger.

Pesto:

25 g pinjefrön
50 g parmesan
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/2 kruka basilika
En nypa salt
Svartpeppar från kvarn

Citruskrutonger:

2 skivor lantbröd
2 msk olivolja
2 msk vitlök
1 rivet citronskal

Honungslen citronsås:

2 msk citronsaft
1 msk honung
2 msk olivolja
En nypa salt
Ett varv svartpeppar

Laga först peston genom att mäta upp ingredienserna i en mixer och blanda till en slät pesto. Du kan även använda en god färdigpesto.

Skär lantbrödet i rejäla tärningar. Hetta upp olivolja i en panna, tillsätt en krossad vitlöksklyfta och stek brödet tills det är knaprigt. Tillsätt sedan rivet citronskal. Blanda ingredienserna till såsen.

Riv cosmopolitansallaten i bitar och blanda i ärtorna. Lägg ingredienserna i en serveringsskål. Lägg på buffalomozzarella riven i bitar, soltorkade tomater och basilikablad. Tillsätt pesto med sked på varje mozzarellabit. Garnera portionen med ärtskott och citruskrutonger. Ringla över såsen.

Tips: Du kan även använda färdig pesto. På sommaren passar färska ärtor till salladen, på vintern kan du hoppa över dessa utan att receptet tappar i smak – eller till exempel ersätta dem med ärtskott.

Facebookpinteresttwitter

Denna webbplats använder kakor. Om du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close