Halloumi- och salsarullar

Fräscha halloumi- och salsarullar passar som förrätt, på buffébordet eller i picknickkorgen. De syrligt söta salladsrullarna är naturligt glutenfria. Cosmopolitansallaten håller sig krispig runt fyllningarna ända till nästa dag.

200 g halloumi

Salsa:

1/3 gurka
1/2 söt lök
1–2 tomater
1 avokado
1/2 mango
Cirka 1/2 kruka koriander

Sås:

Saften av en lime
2 msk olivolja
1/2 tsk lönnsirap
En nypa salt
Svartpeppar

Till detta behövs åtta blad cosmopolitansallat

Skiva halloumin och grilla skivorna randiga på grillen eller i en grillpanna. Skiva de grillade bitarna i 4–5 delar.

Blanda ingredienserna till såsen i en skål.

Skölj grönsakerna. Tärna gurkan, avokadon, mangon och löken. Tärna tomaten, avlägsna fröna. Hacka koriandern. Blanda snabbt ingredienserna och tillsätt såsen och de grillade halloumibitarna.

Fyll ett cosmopolitanblad med halloumi och salsa, lägg därefter ett cosmopolitanblad ovanpå. Linda in dem i ett smörpapper och avnjut!

Tips: Du kan förbereda och fylla rullarna kvällen innan och ta med dem till jobbet eller på picknicken.

Facebookpinteresttwitter

Denna webbplats använder kakor. Om du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close