Salladstacos med guacamole och salsa

Alla älskar naturligt glutenfria salladstacos! Salladsskalet ger efterlängtad fräschör till den mexikanska tacosåsen, för att inte nämna den naturligt krispiga känslan i munnen. En läcker guacamole gör du enkelt själv enligt ett mexikanskt recept.

Blad av cosmopolitansallat

Mexikansk köttfärssås till tacos:

250 g köttfärs
1/2 grön paprika
2–3 vitlöksklyftor
1 tsk chili
1 tsk paprika
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
Olivolja
Salt och peppar

Färsk salsa:

3 mogna tomater
3 salladslöksstjälkar
Saften av en halv lime
Färsk chili eller jalapeño efter smak
Några kvistar färsk koriander
Olivolja
Salt och peppar

Guacamole:

2 mogna avokado
1 mogen tomat
2 msk hackad lök (de vita delarna av salladslöken)
Saften av en halv lime
Några kvistar färsk koriander
Salt och peppar

Hacka paprikan och vitlöken. Stek köttfärsen och tillsätt hackad paprika, vitlök och kryddor. Tillsätt lite vatten och låt sjuda i 30–60 minuter beroende på hur länge du orkar vänta (tillsätt vatten då och då vid längre stekning).

Laga salsan: Hacka tomater, salladslök och chili i en serveringsskål. Pressa i saften av en lime och tillsätt färsk koriander efter smak, från några kvistar till en halv kruka.

Laga guacamolen: Hacka mogna avokados och en tomat samt de vita delarna av en salladslök (cirka 2 msk). Blanda ingredienserna i en mixer, antingen med stavmixer eller på äkta mexikanskt vis i en mortel (som du kan ersätta med en skål och gaffel i sommarstugan). Du kan även tillsätta färsk jalapeño eller chili.

Lägg upp en tacoportion på ett blad cosmopolitansallat: Köttfärssås i botten, sedan guacamole och överst färsk salsa. Garnera med färsk chili och koriander.

Tips: Du kan även använda färdig guacamole och salsa. Du kan använda sojakross i stället för köttfärs.

Facebookpinteresttwitter

Denna webbplats använder kakor. Om du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close